23.10.2015, ispred CDC-a u Atlanti (Center for Disease Control) okupilo se stotinjak prosvjednika tražeći veću transparentnost informacija kada se radi o cijepljenju i posljedicama MMR cjepiva tvrdeći kako informacije dostupne javnosti nisu iskrene i u potpunosti točne. Svi su se pozivali na znanstvenika dr. Williama Thompsona koji je je 27.8.2014. izjavio kako žali što su on i njegovi suradnici izostavili statistički značajne podatke u istraživanju koje je objavljeno 2004. u časopisu “Pediatrics”. Izostavljeni podaci odnosili su se na povećani rizik od razvitka autizma nakon cijepljenja kod afroameričke muške djece u dobi do 36 mjeseci. Izjava ovog znanstvenika u medijima nije značajnije popraćena.

Ovo priznanje uslijedilo je nakon što je saznao da ga se potajno snima. Angažirao je odvjetnika za “zviždače”, te dokumente predao u američki kongres u ured senatora Posey-a.

Predano je preko 100000 stranica dokumenata, a senator Posey je ostao zatečen, ne samo činjenicom da važni podaci nisu objavljeni (što je utjecalo na zaključak studije), već da su se dokazi uništavali i bacali u smeće. Na sreću, prije toga je dr. Thompson sačuvao sve fotkopije i datoteke na računalu.